Przejdź do sekcji głównej Przejdź do głównego menu Przejdź do aktualnego wydania Przejdź do stopki

Camera Separatoria

Camera Separatoria
  • O czasopiśmie
  • Aktualny numer
  • Archiwum
  • Przesyłanie tekstów
  • Polityka prywatności
  • Zespół redakcyjny
  • Kontakt
Szukaj
  • Zarejestruj
  • Zaloguj

Aktualny numer

Tom 10 Nr 2 (2018): Camera Separatoria
					Pokaż  Tom 10 Nr 2 (2018): Camera Separatoria
Opublikowane: 2021-02-20

oryginal papers

  • Analiza retencji wybranych testowych związków chemicznych w kolumnie wypełnionej żelem krzemionkowym modyfikowanym grupami aminowymi

    Piotr Ziobrowski, Marcin Chutkowski, Lidia Zapała, Wojciech Zapała
    43-51
    • PDF
  • Metodyka oznaczania sumarycznej zawartości inhibitorów fermentacji ciemnej oraz monocukrów w brzeczkach fermentacyjnych techniką HPLC-RID-UV-VIS/DAD

    Edyta Słupek, Patrycja Makoś, Marian Kamiński
    52-63
    • PDF
  • Metodyka rozdzielania i oznaczania lotnych inhibitorów fermentacji w brzeczkach fermentacyjnych ciemnej fermentacji, techniką GC-MS

    Patrycja Makoś, Edyta Słupek, Marian Kamiński
    64-80
    • PDF
  • Zmiany właściwości antyoksydacyjnych miodów podczas ich fermentacji

    Adrian Szabrański, Paweł Wantusiak, Paweł Piszcz, Bronisław Głód
    81-104
    • PDF
  • Zastosowanie dwukolumnowej adsorpcyjnej chromatografii gazowej do rozdzielania i oznaczania gazów powstających podczas fermentacyjnego wytwarzania bio-wodoru

    Piotr Rybarczyk, Patrycja Makoś, Marian Kamiński
    105-114
    • PDF
Wyświetl wszystkie wydania

Aktualny numer

  • Logo Atom
  • Logo RSS2
  • Logo RSS1

Informacje

  • dla czytelników
  • dla autorów
  • dla bibliotekarzy

Język / Language

  • Język Polski
  • English

 

Department of Analytical Chemistry, Institute of Chemistry
University of Natural Sciences and Humanities
3-Maja 54 Str., 08-110 Siedlce, Poland
phone: +48 (25) 643 10 40
e-mail: camera.separatoria@gmail.com
URL: dach.ich.uph.edu.pl/camera_separatoria.html

Więcej informacji o systemie publikacji, Platformie i Obiegu OJS/PKP.