Przedsiębiorczość studentów Wydziału Nauk Ekonomicznych i Prawnych jako podstawa doboru potencjalnych menedżerów - Multan, Ewa; Walczuk, Konrad (Management and Administration Journal, 2019)
Niniejsze opracowanie powstało na podstawie badań pilotażowych realizowanychprzez Instytut Administracji, Samorządu i Prawa oraz Instytut Zarządzania i Marketingu na WydzialeNauk Ekonomicznych i Prawnych w Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach. Nawstępie badań, realizowanych metodą sondażową, przygotowano narzędzie badawcze (kwestionariuszankiety), który został wykorzystany przy badaniu pilotażowym. Po drobnych korektach narzędziabadawczego (wzór kwestionariusza ankiety zawiera załącznik do opracowania) przeprowadzono seriębadań na grupie studentów, którzy uczestniczyli na zajęciach realizowanych na Wydziale Nauk Ekonomicznychi Prawnych UPH w Siedlcach. Podstawowym celem opracowania jest przedstawieniewyników z ww. badań mających na celu rozpoznanie przedsiębiorczości studentów kształcących sięna kierunkach: administracja, logistyka i zarządzanie, w szczególności w zakresie oceny potencjałustudentów do rozwoju przedsiębiorczości w inkubatorze.