Ryzyko w obszarze magazynowania – wybrane zagadnienia - Wasilewski, Wiesław; Witkowski, Krzysztof; Huk, Katarzyna (Management and Administration Journal, 2019)
Magazynowanie jest jednym z procesów decydujących o powodzeniu działań w sferzelogistycznej przedsiębiorstw. Duże znaczenie w przebiegu tego procesu ma ryzyko. Celem artykułu jestprzedstawienie kwestii sterowania ryzykiem w procesach magazynowania oraz czynników go wywołujących.