Zarządzanie kryzysem w organizacjach: Management of crisis in the organizations - Górska-Rożej, Karina; Rożej, Anna (Management and Administration Journal, 2021)
Artykuł został poświęcony omówieniu zasad zarządzania kryzysem w organizacji. Przedstawiono różne definicje kryzysu z podaniem jego istoty. Ponadto scharakteryzowano źródła i symptomy powstawania kryzysów. Głównym celem artykułu była analiza działań antykryzysowych, które mają na celu przygotowanie organizacji do zwalczania efektów negatywnych czynników.