Doskonalenie i rozwój pracowników globalnych organizacji: Improvement and development of employees of global organizations - Kubik, Krystyna (Management and Administration Journal, 2021)
Artykuł prezentuje rolę oraz znaczenie szkoleń pracowników współczesnych organizacji. Przedstawiono determinanty planowania szkoleń. Omówiono najpopularniejsze metodyi techniki doskonalenia pracowników. Zaprezentowano także metody oceny skuteczności szkoleń.