Bariery wdrażania innowacji w przedsiębiorstwach na przykładzie sektora drzewnego w Polsce: Barriers to the implementation of innovation in enterprises as an example of the wood sector in Poland - Niziałek, Izabela (Management and Administration Journal, 2021)
Innowacyjność to pojęcie, które określa i definiuje na przestrzeni ostatnich lat gospodarki krajów rozwijających się. Zwłaszcza kraje członkowskie UE posiadają zaplecze, głównie finansowe pozwalające na ich ciągły rozwój. Jednakże warto zwrócić uwagę na bariery utrudniające przedsiębiorstwom w Polsce wdrażanie innowacyjnych rozwiązań. W artykule pokazano co jest przeszkodą we wdrażaniu innowacji w sektorze drzewnym w Polsce.