Przedsiębiorczość studentów Wydziału Nauk Ekonomicznych i Prawnych jako podstawa doboru potencjalnych menedżerów - Multan, Ewa; Walczuk, Konrad (Management and Administration Journal, 2019)
Niniejsze opracowanie powstało na podstawie badań pilotażowych realizowanych przez Instytut Administracji, Samorządu i Prawa oraz Instytut Zarządzania i Marketingu na Wydziale Nauk Ekonomicznych i Prawnych w Uniwersytecie Przyrodniczo-Humanistycznym w Siedlcach. Na wstępie badań, realizowanych metodą sondażową, przygotowano narzędzie badawcze (kwestionariusz ankiety), który został wykorzystany przy badaniu pilotażowym. Po drobnych korektach narzędzia badawczego (wzór kwestionariusza ankiety zawiera załącznik do opracowania) przeprowadzono serię badań na grupie studentów, którzy uczestniczyli na zajęciach realizowanych na Wydziale Nauk Ekonomicznych i Prawnych UPH w Siedlcach. Podstawowym celem opracowania jest przedstawienie wyników z ww. badań mających na celu rozpoznanie przedsiębiorczości studentów kształcących się na kierunkach: administracja, logistyka i zarządzanie, w szczególności w zakresie oceny potencjału studentów do rozwoju przedsiębiorczości w inkubatorze.