Ryzyko w obszarze magazynowania – wybrane zagadnienia - Wasilewski, Wiesław; Witkowski, Krzysztof; Huk, Katarzyna (Management and Administration Journal, 2019)
Magazynowanie jest jednym z procesów decydujących o powodzeniu działań w sferze logistycznej przedsiębiorstw. Duże znaczenie w przebiegu tego procesu ma ryzyko. Celem artykułu jest przedstawienie kwestii sterowania ryzykiem w procesach magazynowania oraz czynników go wywołujących.