Zakres oddziaływania stanu infrastruktury technicznej na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw w wybranych województwach - Marcysiak, Agata; Marcysiak, Adam (Management and Administration Journal, 2019)
Celem opracowania jest próba przedstawienia zakresu oddziaływania stanu infrastruktury technicznej regionu na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw. Do analizy wybrano województwo mazowieckie i podlaskie. Wynikało to z faktu, iż w 2015 roku były to województwa o największej i najmniejszej liczbie zarejestrowanych podmiotów gospodarczych. Wybrane elementy infrastruktury technicznej, jak również liczebność podmiotów gospodarczych w tych województwach analizowano w podziale na poszczególne podregiony i powiaty.