Struktura i wymagania normy PN-EN ISO 14001:2015-09 P jako baza do określania elementów zunifikowanego języka modelowania UML - Chomczyk, Michał Adam; Chomczyk, Zbigniew (Management and Administration Journal, 2019)
Niniejsza publikacja przedstawia wymagania nowej normy PN-EN ISO 14001:2015-09 P – „Systemy zarządzania środowiskowego – Wymagania i wytyczne stosowania” w kontekście możliwego wykorzystania przy jej wdrożeniu elementów zunifikowanego języka modelowania UML. Główny element publikacji obejmuje zatem przedstawienie przykładowych elementów normy PN-EN ISO 14001:2015-09 P jako części języka modelowania UML, tj. pakietów, klas, obiektów i w konsekwencji diagramów języka projektowania.