Funkcjonowanie rynku usług logistycznych w Polsce - Piszcz , Anna (Management and Administration Journal, 2017)
ostatnich latach zauważalny jest dynamiczny rozwój rynku usług logistycznych w Polsce. Ze względu na coraz większą złożoność procesów logistycznych wiele przedsiębiorstw decyduje się na zlecanie funkcji wyspecjalizowanym firmom zewnętrznym. Pozwala to na minimalizację kosztów działalności oraz wzrost jakości świadczonych usług. Rynek usług logistycznych tworzą zarobkowo wykonywane usługi transportowe, spedycyjne, magazynowe oraz dodatkowe. Celem opracowania jest analiza funkcjonowania rynku tego sektora w ostatnich latach w Polsce. (abstrakt oryginalny)