Doskonalenie i rozwój pracowników globalnych organizacji: Improvement and development of employees of global organizations - Kubik, Krystyna (Management and Administration Journal, 2021)
Artykuł prezentuje rolę oraz znaczenie szkoleń pracowników współczesnych organizacji. Przedstawiono determinanty planowania szkoleń. Omówiono najpopularniejsze metody i techniki doskonalenia pracowników. Zaprezentowano także metody oceny skuteczności szkoleń.