Wpływ infrastruktury transportu drogowego na rozwój regionu: The impact of road transport infrastructure for the development of the region - Kaczyńska, Wioletta; Korycińska, Katarzyna (Management and Administration Journal, 2021)
Niniejsza publikacja przedstawia oddziaływanie infrastruktury transportu drogowego na rozwój regionu. Ukazuje korzyści i negatywne skutki rozwijania infrastruktury drogowej a także elementy, które wpływają na konkurencyjność danego terenu. Wskazuje istotę infrastruktury transportu drogowego, jej zadania i cechy, które mogą przyczynić się do rozwoju regionu.