Studia podyplomowe w trybie mieszanym-realizacja koncepcji nowego modelu kształcenia - Florek, Jacek; Galwas, N.; Bajer, M. (Studia Informatica. System and information technology, 2004)
O przewadze metod edukacji zdalnej nie trzeba już dzisiaj nikogo przekonywać. Pomimo oczywistych i niekiedy istotnych wad tego systemu, wiele ośrodków kształcenia decyduje się na realizację takiej właśnie formy działalności edukacyjnej. W niniejszym artykule autorzy przedstawiają propozycję realizacji edukacji elektronicznej wykorzystywaną w procesie kształcenia podyplomowego specjalistów telekomunikacji na przykładzie studiów prowadzonych przez Instytut Łączności w Warszawie.