Dobre praktyki edukacji inkluzyjnej – scenariusz zajęć promujących zdrowy styl życia, czyli jak dbać o zdrowie psychiczne - Bocian-Waszkiewicz, Beata (Student Niepełnosprawny. Szkice i Rozprawy, 2019)
Autorka przedstawia scenariusz zajęć wychowawczych mających na celu propagowanie działań z obszaru inkluzji społecznej.