Edukacja plastyczna jako element inkluzji społecznej - Bieluga, Mikołaj (Student Niepełnosprawny. Szkice i Rozprawy, 2019)
W artykule zaprezentowano własne doświadczenia z dziedziny edukacji artystycznej. Praca stanowi próbę diagnozy obecnego stanu szkolnictwa powszechnego w zakresie sztuk plastycznych. Autor podaje przykłady wykorzystania plastyki między innymi w inkluzji osób niepełnosprawnych.