O niepełnosprawności w definicjach i regulacjach prawnych w perspektywie inkluzji społecznej - Trębicka-Postrzygacz, Beata (Student Niepełnosprawny. Szkice i Rozprawy, 2019)
Niniejszy artykuł ma na celu zaprezentowanie wybranych definicji niepełnosprawności i regulacji prawnych dotyczących osób z niepełnosprawnościami, zawartych w priorytetowych dokumentach Unii Europejskiej, ONZ i innych organizacji międzynarodowych, w kontekście inkluzji społecznej osób z niepełnosprawnościami.