Uczeń z chorobą psychiczną - Podniesińska, Magdalena (Student Niepełnosprawny. Szkice i Rozprawy, 2019)
Artykuł poświęcono problematyce uczniów cierpiących na choroby psychiczne i ich edukacji. Opisano cechy charakterystyczne chorób psychicznych wpływające na funkcjonowanie w szkole. Zaproponowano również wskazówki dla nauczycieli do pracy z omawianą grupą uczniów.