Recenzja książki Hanny Schreiber: Świadomość międzykulturowa od militaryzacji antropologii do antropologizacji wojska, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2013, ss. 364. - Drygiel, Marlena (Kultura Bezpieczeństwa, 2015)
Zawiera recenzję książki Hanny Schreiber: Świadomość międzykulturowa od militaryzacji antropologii do antropologizacji wojska.