Współczesne zagrożenia bezpieczeństwa, praca zbiorowa pod redakcją naukową Grzegorza Ciechanowskiego, Michała Romańczuka i Jana Pilżysa, Wydawnictwo Volumina, Szczecin 2017, ss. 264. : Contemporary security threats, collective work edited by Grzegorz Ciechanowski, Michał Romańczuk and Jan Pilżys, Volumina Publishing House, Szczecin 2017, pp. 264. - Tomczak, Dominika (Kultura Bezpieczeństwa, 2020)
Recenzja książki pt. Współczesne zagrożenia bezpieczeństwa, praca zbiorowa pod redakcją naukową Grzegorza Ciechanowskiego, Michała Romańczuka i Jana Pilżysa, Wydawnictwo Volumina, Szczecin 2017.