Krzysztof Szewior, Bezpieczeństwo społeczne jednostki. Założenia i polska rzeczywistość, Oficyna Wydawnicza ASPRA-JR, Warszawa 2016, ss. 435. : Krzysztof Szewior, Social security of the individual. Assumptions and the Polish reality, ASPRA-JR Publishing House, Warsaw 2016, pp. 435. - Ledwójcik, Paulina (Kultura Bezpieczeństwa, 2020)
Recenzja książki Krzysztofa Szewiora pt. Bezpieczeństwo społeczne jednostki. Założenia i polska rzeczywistość, Oficyna Wydawnicza ASPRA-JR, Warszawa 2016.