Za króla Sasa – łyżką kiełbasa! Staropolskie smaki w twórczości J.I Kraszewskiego

Autor

  • Aleksandra Modlińska Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie

Słowa kluczowe:

powieść, upodobania kulinarne, historia kultury, Józef I. Kraszewski

Abstrakt

Kitchen and eating a historical phenomenon, which is part of the culture, changing in time. The study culinary and cultural history are beginning to be more and more often made in the research representatives of various scientific disciplines. Culinary tastes of our ancestors brings the writing Józef Ignacy Kraszewski. Customs Polish nobility has been depicted in several novels on the Saxon times. They represent descriptions of dishes, sumptuous feasts ora meager daily meals and table manners.

Pobrania

Brak dostęþnych danych do wyświetlenia.

Pobrania

Jak cytować

Modlińska, A. (2019). Za króla Sasa – łyżką kiełbasa! Staropolskie smaki w twórczości J.I Kraszewskiego. Conversatoria Linguistica, (7), 63–75. Pobrano z https://czasopisma.uph.edu.pl/conversatorialinguistica/article/view/1071

Numer

Dział

Studia i Rozprawy