Oznaczanie poziomu zawartości B(a)P w rynkowych przetworach mięsnych z wykorzystaniem HPLC

Autor

  • Mariusz Kubiak
  • Magdalena Polak
  • Paweł Piszcz

Abstrakt

Zagadnienia związane ze skażeniem środowiska naturalnego oraz zanieczyszczeniami artykułów rolno-spożywczych wzbudzaj zainteresowanie społeczeństwa już od kilku lat. W związku ze wzrostem uprzemysłowienia w ciągu ostatnich kilku dekad, ilość związków chemicznych, wprowadzonych do środowiska naturalnego przez człowieka, osiągnęła ogromne rozmiary.

Pobrania

Brak dostęþnych danych do wyświetlenia.

Pobrania

Opublikowane

2019-09-12

Jak cytować

Kubiak, M., Polak, M., & Piszcz, P. (2019). Oznaczanie poziomu zawartości B(a)P w rynkowych przetworach mięsnych z wykorzystaniem HPLC . Camera Separatoria, 2. Pobrano z https://czasopisma.uph.edu.pl/cameraseparatoria/article/view/1037

Numer

Dział

oryginal papers