Natalia Tarkowska, Lecznica Narodu. Kulturotwórcza rola Zakładu Przyrodoleczniczego doktora Apolinarego Tarnawskiego w Kosowie na Pokuciu (1893-1939), Kraków 2016, SS 329; ISBN 978-83-63646-00-4 - OSTANEK, Adam (Historia i Świat, 2018)
Book Review