Kresowi liderzy w procesie zmian społecznych: Zostali na Wschodzie. Słownik inteligencji polskiej w ZSRS 1945-1991, red. Adam Hlebowicz, Instytut Pamięci Narodowej, Komisja Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu, Warszawa 2021, ss. 488 - Ważniewska, Joanna (Doctrina. Studia społeczno-polityczne, 2021)
n/a