Sprawozdanie z wykładów otwartych prof. dr. hab. Aleksego Awdiejewa i prof. dr hab. Grażyny Habrajskiej zorganizowanych przez Katedrę Dziennikarstwa, Nowych Mediów i Komunikacji Społecznej UKW Bydgoszcz, 10 stycznia 2018 r. (Conversatoria Linguistica, 2019)
.