Bajki audiodeskrypcyjne i ich wykorzystanie w terapii logopedycznej (Conversatoria Linguistica, 2025)
Artykuł dotyczy propozycji wykorzystania bajek audiodeskrypcyjnych w terapii logopedycznej pacjentów chorych na stwardnienie rozsiane. Na bazie autorskiej bajki do-konano prezentacji możliwego zastosowania i wykorzystania tej właśnie formy w terapii. Prezentowane rozwiązanie jest przykładem, który można, a nawet należy modyfikować pod kątem trudności logopedycznych u pacjentów. Warto pamiętać, że audiodeskrypcja i bajki powstałe na jej bazie, dają szerokie możliwości wykorzystania nie tylko w logopedii.